Vegan chokladmousse

Mousse måste vara det säkraste kortet om man vill servera en dessert som bara slinker ner som bomull i magen efter en ändå rätt mättande middag. För något sött efter maten finns det alltid aptit till, eller hur?
Denna mousse är gjord på soyagrädde och mjölkfri choklad vilket gör den lämplig för både mjölk-, laktos-, ägg- och glutenallergiker och speciellt för alla veganer. Så länge man läser innehållsförteckningen att det inte förekommer t.ex mjölkfett eller liknande. Är chokladen även fri från nötter så passar den även nötallergiker!
Det roliga med chokladmousse är att man enkelt kan smaksätta den med hjälp av vilken choklad man väljer. Det finns oändligt många sorters choklad nu i butik med olika smaksättningar. Lakrits, hallon, apelsin, havssalt, mint, jordgubbs, blåbär är bara några av dem. I vissa chokladsmaker förekommer små, små bitar av smaksättningen. Detta tillför lite crunch i den lena moussen!
Detta blir mitt bidrag till Månadens sötsak med temat Något för alla!

chokladmouusevegan (553x800)

4 Portioner

300g Vispar soyagrädde, kylskåpskall
150g Mörk mjölkfri choklad

Smält chokladen försiktigt i micro eller i vattenbad. Låt den svalna lite.
Vispa upp soyagrädden luftigt. Vänd ner den smälta chokladen i grädden tills allt är väl blandat. Spritsa eller häll upp i dessertglas.
Låt moussen sätta till sig i kyl i minst tre timmar!

One thought on “Vegan chokladmousse

  1. Pingback: Fika för alla | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s