Kokossemlor

Det finns så många olika sorters semlor när det kommer till vad de är fyllda med. Vaniljkräm, pistagemassa, chokladkräm, sylt m.m. Något jag inte har sett är något så ovanligt som kokos i en semla. Och tro det eller ej, så blir det fruktansvärt gott. Speciellt om man gillar kokos! Är du mandelallergiker eller bara väldigt förtjust i kokos måste du bara prova dessa semlor!

kokos semla

En sats färdiggräddade och avsvalnade semlebullar

2 dl Kokosflingor
½ dl Rostade kokosflingor
1 msk Vaniljsocker
½ dl Florsocker
2 dl Mjölk

Vispgrädde
Lite vaniljsocker
Florsocker

Mixa all kokos fint i en mixer tillsammans med vaniljsocker, florsocker och lite mjölk i taget tills du får en ”mandelmassliknande” konsistens.
Klipp eller skär av ett lock på bullarna. Gröp ur lite av innanmätet och fyll i med kokosblandningen.
Vispa grädden fluffig med lite vaniljsocker och spritsa eller klicka över. Toppa med locket och pudra över lite florsocker!
Servera!

kokos semlor

2 thoughts on “Kokossemlor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s