Tiramisu cupcakes

Det roligaste med cupcakes är att man kan från en vanligt god efterrätt, bakverk, tårta eller vad det nu kan vara, förvandla dem till just en cupcake. En operatårta till operacupcakes, kladdkaka till kladdkakecupcakes och rocky road till cupcakes är bara några goda exempel. Här har jag nu tagit min favoritefterrätt och bakat den som cupcakes.
En sockerkaksbotten som är dränkt i kaffesirap och toppad med en god mascarponefrosting. Detta hör hemma i mathimlen!

tiramisucupcakes

8 cupcakes

4 Ägg
120g Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
180g Vetemjöl

Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt i ca 5 minuter. Sikta ner vanilj och mjöl i smeten och vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Fördela i 8 muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 15 minuter. Känn efter med t.ex en tandpetare om den går igenom torr i en muffin.
Låt svalna!

3 msk Stark kaffe, avsvalnat
1 msk Marsalavin eller någon annan god likör
2 msk Strösocker

Blanda ihop ingredienserna tills sockret har löst sig.
Stick ner en massa små hål i muffinsarna, med t.ex en tandpetare. Pensla vätskan på muffinsarna så att kakan suger upp vätskan.

1 dl Vispgrädde
100g Mascarponeost/philadelphiaost
4 msk Florsocker

Vispa grädden rätt fast. Vispa ner ost och florsocker till en jämn smet. Fyll en spritspåse med tyll och spritsa på muffinsen, eller bred helt enkelt upp ett ”swirl”.
Pudra över kakao och servera!

4 thoughts on “Tiramisu cupcakes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s