Vegan Morotskaka

En morotskaka till veganer uppskattas nog alltid, och till alla andra också för den delen. Denna kaka blir precis lika saftig och god som orginalet. Dessutom är den så otroligt lätt att göra och snabbt går det!
Denna smet går även att fylla i ca 10 st muffinsformar om man vill ha morotsmuffins. Gräddtiden kortas dock ner till ca 15 minuter och ugnstemperaturen höjs till 200C!

veganmorotskaka

Till en form 18Øcm eller 20-22Øcm

2 dl Strösocker
3/4 dl Soya- eller havregrädde
2 dl Vetemjöl
½ tsk Salt
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1½ tsk Kanel
3 dl Fint rivna morötter (ca 1 stor morot)
½ dl Neutral olja

Frosting
75g Mjölkfri cream cheese eller hårt vispad soyagrädde
50g Mjölkfritt smör
3 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
ev. Kokosflingor

Smörj en springform med smör och bröa med t.ex kokosflingor.
Vispa ihop sojagrädde och socker. Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner i ”gräddsockret” och vänd ihop smeten. Rör sist i morötterna och oljan.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175C i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka i kakan om den är torr.
Stjälp upp kakan och låt svalna på galler!

Blanda ihop frostingen och bred på den avsvalnade kakan. Strö över kokosflingor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s