Apelsinmuffins

Bakverk smaksatt med citrusfrukt blir alltid så mycket fräschare och uppfriskande. Och dessa muffins är inget undantag. Eftersom man använder både saft och apelsinskal i dessa muffins räcker det med endast en enda apelsin för att få så mycket smak. Smaken sitter i skalet, och det gäller både citron och lime också!
För att piffa upp dessa muffins ytterliggare kan man smälta lite mörk choklad och ringla över muffinsen istället för glasyr!

apelsinmuffins

10 Muffins

100g Smör
2 Ägg
2 dl Strösocker
Saft och skal från 1 apelsin
3 dl Vetemjöl
1 tsk bakpulver

1½ dl Florsocker
1 msk Apelsinsaft

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner apelsinskal, apelsinsaft och smält smör. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ihop hela smeten försiktigt.
Fördela i 10 muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 15 minuter. En sticka ska gå igenom muffinsen torr.
Låt svalna helt.
Rör ihop glasyren och klicka ut på muffinsen!

Annonser

One thought on “Apelsinmuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s