Kalljästa frukostbullar

Inget slår nybakat bröd till frukost. Vare sig det är snabba småbröd med bakpulver i som scones eller om det är stora limpor som jäst i dagar. Dessa frukostbröd bjöd jag familjen på en söndagsmorgon när jag märkte kvällen innan att allt bröd var slut. Dessa bröd bakar man snabbt ihop på kvällen och formar direkt till bullar utan någon jäsning innan. Jäser gör de i kylen medan du sover. Sedan är det bara att ta fram och grädda dem på morgonen till frukost!

frukostbröd

10 Bullar

25g Jäst
3 dl Vatten
2 msk Olja
1 tsk Salt
1 tsk Socker
½ dl Pumpafrön
½ dl Tranbär
7-8 dl Vetemjöl

Ägg till pensling
Solrosfrön

Kväll
Lös upp jästen i vattnet. Rör ner olja, salt, socker, pumpafrön, tranbär och nästan all vetemjöl. Tillsätt mer vetemjöl efter hand tills degen släpper bunkens kanter och du märker att du kan forma bröd.
Dela degen i 10 bitar och forma till bollar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och ställ in i kyl över natten.

Morgon
Sätt ugnen på 200C. Pensla bullarna med ägg och strö över solrosfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått en gyllene färg eller tills en bulle fått en innertemperatur på 97C!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s