Hälsosamma chokladbollar

Riktiga traditionella chokladbollar är goda. Dom bakade jag och mina kompisar eller syskon och åt som barn. Idag väljer jag något lite hälsosammare alternativ men ändå smakar precis som chokladbollar. Dessa är bakade utan socker, vaniljsocker, smör och vanlig kakao. Istället är de sötade med dadlar och smaksatta med raw kakao, lucuma med sin kolasmak, äkta vanilj och även jordnötssmör med en salt och nötig smak, och självklart kaffe. Dessa kan man njuta av med gott samvete! Ni måste bara pröva att baka dom, för de är så ooootroligt goda!

raw chokladbolar

ca 15 bollar

4 dl Havregryn
8 st Färska dadlar
2 msk Raw kakaopulver
2 msk Kallt kaffe
1½ msk Jordnötssmör
2 tsk Lucuma (valfritt)
2 krm Vaniljpulver
Kokosflingor

ev Agavesirap, flingsalt

Kärna ur dadlarna. Mixa samman alla ingredienser utom kokos till en mjuk massa. Tillsätt mer kaffe om det är för torrt, eller mer havregryn om det är för blött. Smaka av med mer kakao, vanilj, flingsalt, agave m.m.
Forma till bollar och rulla i kokos.
Förvaras i kyl!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s