Macaroner

De populära macaronerna finns i lika många olika smaker och färger som det finns lösgodis! Här kommer ett grundrecept på de fina marängkakorna och med en god gräddfyllning, speciellt om man inte är förtjust i smörkrämer som de vanligtvis fylls med!

macaron

25-30 st macaroner

70g Äggvita

30g Strösocker
70g Florsocker
Karamellfärg

90g Mandelmjöl
90g Florsocker

Dagen innan
Mät upp äggvitorna i en skål. Plasta över och låt stå i rumstemperatur till nästa dag!

Blanda ihop strösockret med florsockret.
Vispa äggvitorna med en elvisp till en fast maräng, blanda sedan i sockerblandningen och vispa tills du får en seg maräng. Tillsätt några droppar karamellfärg och vispa tills marängen blir helt färgad!

Sikta ihop mandelmjöl med florsockret, gärna två gånger genom en finmaskig sil. Släng de grovaste bitarna som blir kvar i silen från mandelmjölet.
Vänd ner mandelblandningen i marängen. Börja med hälften först och tillsätt sedan resten. Vänd tills du får en seg och lite glansig smet.
Fyll en spritspåse med smeten. Sprista ut rundlar lika stora som en 5-krona på bakplåtspapper.
(Det är viktigt att bakplåtspappret ligger helt plant, annars riskerar kakorna att bli sneda!)
Låt kakorna vila på plåten i 30-60 min tills de får en torr hinna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 150C i ca 12 minuter. Låt sedan svalna helt!

Enkel men god fyllning

1 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker

Vispa grädden med vaniljsockret riktigt fast. Det ska nästan blir smör av det hela.
Fyll en spritspåse med krämen och spritsa eller bred ut på undersidan på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna som lock!

2 thoughts on “Macaroner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s