Scones med ägg

Personligen tycker jag bäst om scones bakade med ägg i. De blir lite frasigare då än vanligt och liknar mer de engelska sconesen man får på ett afternoon tea i England som serveras med jordgubbssylt och clotted cream. Något man måste prova när man är där!

3½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 krm Salt
75g Kallt smör
1 Ägg
3/4 dl Mjölk

Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Smula sönder smöret med mjölet till små smulor. Vispa ihop ägg med mjölk och rör snabbt ner det och arbeta snabbt ihop en deg. Kavla ut försiktigt till 1-2 cm tjock platta. Stansa ut med mått (snurra ej måttet, utan tryck bara ner och upp) och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200C i 12 minuter!

3 reaktioner på ”Scones med ägg

Lämna en kommentar