Personligen tycker jag bäst om scones bakade med ägg i. De blir lite frasigare då än vanligt och liknar mer de engelska sconesen man får på ett afternoon tea i England som serveras med jordgubbssylt och clotted cream. Något man måste prova när man är där!
3½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 krm Salt
75g Kallt smör
1 Ägg
3/4 dl Mjölk
Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Smula sönder smöret med mjölet till små smulor. Vispa ihop ägg med mjölk och rör snabbt ner det och arbeta snabbt ihop en deg. Kavla ut försiktigt till 1-2 cm tjock platta. Stansa ut med mått (snurra ej måttet, utan tryck bara ner och upp) och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200C i 12 minuter!
Ungefär hur måmga scones får man ut på receptet?
Hej!
Ca 8-12, beroende på glasets storlek!
Scones är bara så goda, kunde äta dessa varje dag 🙂