Scones med ägg

Personligen tycker jag bäst om scones bakade med ägg i. De blir lite frasigare då än vanligt och liknar mer de engelska sconesen man får på ett afternoon tea i England som serveras med jordgubbssylt och clotted cream. Något man måste prova när man är där!

3½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 krm Salt
75g Kallt smör
1 Ägg
3/4 dl Mjölk

Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Smula sönder smöret med mjölet till små smulor. Vispa ihop ägg med mjölk och rör snabbt ner det och arbeta snabbt ihop en deg. Kavla ut försiktigt till 1-2 cm tjock platta. Stansa ut med mått (snurra ej måttet, utan tryck bara ner och upp) och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200C i 12 minuter!

One thought on “Scones med ägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s