Mjuka saftiga muffins med ett knaprigt och nötigt täcke! Hela gommen jublar med den kombinationen! Detta är ett måste till vårens och sommarens utflykter och alla nötomaner kommer att älska dessa muffins!
Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak med temat Knaprigt!
8 muffins
115g Mjukt smör
115g Strösocker
2 Ägg
2 msk Mjölk
115g Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
½ tsk Bakpulver
Tosca
50g Smör
½ dl Strösocker
1 msk Grädde
1 msk Vetemjöl
50g Mandelspån
Vispa ihop smör och socker vitt och poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner mjölken. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vanilj och sikta ner detta i smeten. Vänd ihop smeten smidigt.
Fördela i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 200C i 12 minuter. Gör under tiden toscasmeten.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, grädde, mjöl och mandelspån.
Ta ut muffinsen efter 12 minuter och fördela toscan över muffinsen.
( Bry dig inte om att bre ut den jämt, den smälter ut av sig själv.)
Grädda färdigt muffinsen i 5-7 minuter tills de ser gyllene ut och en sticka kommer ut ren från en muffins.
Låt svalna!
Translate to English, please.
8 muffin
115g Soft butter
115g sugar
2 eggs
2 tbsp Milk
115g Wheat flour
1 teaspoon vanilla sugar
½ teaspoon baking powder
Tosca
50g butter
½ dl sugar
1 tbsp Cream
1 tbsp Wheat flour
50g Almond Chips
Whisk together butter and sugar white and porous. Whisk in the eggs one at a time. Stir in the milk. Mix together flour, baking powder and vanilla and sift this into the batter. Turn the batter together smoothly. Distribute in cupcake molds. Bake in the middle of the oven at 200C for 12 minutes. Meanwhile, do the tosca. Melt the butter in a pot. Stir in sugar, cream, flour and almond chips. Remove the muffins after 12 minutes and spread the tosca over the muffins. (Don’t worry about spreading it out evenly, it melts out of itself.) Bake the muffins for 5-7 minutes until they look golden and a stick comes out clean from a muffin. Let cool!