Toscamuffins

Mjuka saftiga muffins med ett knaprigt och nötigt täcke! Hela gommen jublar med den kombinationen! Detta är ett måste till vårens och sommarens utflykter och alla nötomaner kommer att älska dessa muffins!
Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak med temat Knaprigt!

toscamuffins

8 muffins

115g Mjukt smör
115g Strösocker
2 Ägg
2 msk Mjölk
115g Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
½ tsk Bakpulver

Tosca

50g Smör
½ dl Strösocker
1 msk Grädde
1 msk Vetemjöl
50g Mandelspån

Vispa ihop smör och socker vitt och poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner mjölken. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vanilj och sikta ner detta i smeten. Vänd ihop smeten smidigt.
Fördela i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 200C i 12 minuter. Gör under tiden toscasmeten.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, grädde, mjöl och mandelspån.
Ta ut muffinsen efter 12 minuter och fördela toscan över muffinsen.
( Bry dig inte om att bre ut den jämt, den smälter ut av sig själv.)
Grädda färdigt muffinsen i 5-7 minuter tills de ser gyllene ut och en sticka kommer ut ren från en muffins.
Låt svalna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s