Solgula majsbröd

Dessa bullar är riktigt goda och saftiga med majsmjöl i degen. Vacker gula blir dom också, med den lilla mängden gurkmeja i degen sätter den ingen smak, utan bara en intensivare gul färg. Med svarta sesamfrön på toppen ger de bröden en snygg konstrast!

ca 8 st

25g Jäst
2 dl Vatten 37C
2 msk Rapsolja
2 msk Socker
½ tsk Salt
½ tsk Gurkmeja
1 dl Majsmjöl
5 dl Vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet. Vispa i olja, socker, salt och gurkmeja. Tillsätt majsmjöl och vetemjöl och arbeta ihop en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Knåda igenom degen, ev med mer mjöl. Rulla till bullar och lägg på plåt. Låt jäsa ca 40 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö över svarta sesamfrön eller blå vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter i 225C.
Låt svalna under bakduk!

Annonser

One thought on “Solgula majsbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s