Jordgubbsbollar

En annan variant och minst lika goda som mina mangobollar är dessa jordgubbsbollar. Här har jag i stort sätt bytt ut mangon till jordgubbar, både frysta och torkade, och ersatt lime till citron. Dessutom använder jag mandlar istället för cashewnötter. Mandeln kan man mixa torr till ett mjöl, men blötläggs med fördel om man vill ha en mjukare konsistens. Mandeln behöver dock blötläggas mycket längre tid än cashew, så man behöver kanske förbereda redan kvällen innan, men det är det värt!
Som ni ser kan man variera dessa bollar efter vad man har i skafferi och frys!

jordgubbsbollar

Ca 16 bollar

100g Mandlar/cashewnötter

100g Torkade jordgubbar/frysta jordgubbar
50g Kokosflingor
1 Citron, rivet skal
En nypa flingsalt
ev Vaniljpulver
ev Honung

Blötlägg mandlarna i 12 timmar.
Blötlägg de torkade jordgubbarna i 1 timme.
Mixa ihop alla ingredienser. Smaka av med mer citron, vanilj eller honung.
Rulla till bollar och rulla i kokosflingor. Kyl innan servering.
Förvaras i kyl!

jordgubbsbollar

12 reaktioner på ”Jordgubbsbollar

    • Hej!

      Du kan prova byta ut det med något som suger upp vatten lätt, tex mandelmjöl funkar bra! Du kan utesluta kokos men pressa ut vattnet ur jordgubbarna lite eller ta färre jordgubbar bara!

      Färska jordgubbar borde funka, men de innehåller lite mycket vatten, men följ bara det jag skrivit ovan så kan det kanske funka!

  1. Pingback: Mansikkapallot | Asunto 4

Lämna en kommentar