Jordgubbsbollar

En annan variant och minst lika goda som mina mangobollar är dessa jordgubbsbollar. Här har jag i stort sätt bytt ut mangon till jordgubbar, både frysta och torkade, och ersatt lime till citron. Dessutom använder jag mandlar istället för cashewnötter. Mandeln kan man mixa torr till ett mjöl, men blötläggs med fördel om man vill ha en mjukare konsistens. Mandeln behöver dock blötläggas mycket längre tid än cashew, så man behöver kanske förbereda redan kvällen innan, men det är det värt!
Som ni ser kan man variera dessa bollar efter vad man har i skafferi och frys!

jordgubbsbollar

Ca 16 bollar

100g Mandlar/cashewnötter

100g Torkade jordgubbar/frysta jordgubbar
50g Kokosflingor
1 Citron, rivet skal
En nypa flingsalt
ev Vaniljpulver
ev Honung

Blötlägg mandlarna i 12 timmar.
Blötlägg de torkade jordgubbarna i 1 timme.
Mixa ihop alla ingredienser. Smaka av med mer citron, vanilj eller honung.
Rulla till bollar och rulla i kokosflingor. Kyl innan servering.
Förvaras i kyl!

jordgubbsbollar

4 thoughts on “Jordgubbsbollar

  1. Pingback: Mansikkapallot | Asunto 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s