Grönsakspaj med pesto

Den här pajen blir extra god med grillade grönsaker och pesto. Jag blir påmind om Italien då jag ofta får en pasta som förrätt med tomatsås eller pesto och sedan en hel tallrik med bara en massa grillade grönsaker som är överringlade med en god olivolja. Grillade grönsaker får en söt smak och passar som tillbehör till… Ja, allt faktiskt!

1 Pajskal

2 Paprikor i olika färger
1 Rödlök
1 Zucchini
1 msk Olivolja
Salt & peppar
100g Fetaost
3 Ägg
3 dl Mjölk
½ dl Pesto

Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200C.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och hacka rödlöken grovt och dela zucchinin i halvmånar.
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar, och rosta i ugnen i 30 minuter i 200C.
Ta upp grönsakerna och låt dem rinna av i ett durkslag. Fördela dem över pajbottnen och smula över fetaosten.
Vispa ihop ägg, mjölk, pesto, salt och peppar och häll över. Grädda i ca 35 minuter.
Servera varm eller ljummen!

Lämna en kommentar