Dessa är riktigt goda med smör, ost och marmelad på!
Ingredienser
200g Grahamsmjöl
200g Vetemjöl, plus extra till utbakning
1 tsk Salt
1 tsk Bikarbonat
2 skalade Bananer
2½ dl Naturell yoghurt
1 dl Mjölk
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem till en massa. Vänd ner bananmassan i mjölet och tillsätt mjölken med yoghurten och tillräckligt med mjölk för att få en smidig (men inte torr) deg. Knåda den smidig och forma den till en liten platt boll. Skåra den till sex trekanter. Lägg den på ett bakplåtspapper och pudra lite mjöl på den. Grädda den i ca 15-20 minuter tills den ser lite brun och krispig ut. Låt den svalna på galler.
Pingback: Whoopiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie Bakverket fyller 5 år «
Använde mig av bakpulver ist för bikarbonat. Fick inte riktigt bra volym men förövrigt ett gott bröd. Väldigt lätt att göra!
Äntligen hittade jag ett bananbrödsrecept som inte var sockerkaka. Ska prova det nu på en gång 🙂