Chokladcupcakes med chokladfluff

Det här är ett bra grundrecept på både chokladmuffins och frosting. Bakpulver är inte nödvändigt i detta recept om du vispar i äggen ordentligt, men om du vill ha extra toppiga muffins tillsätter du ½ tsk bakpulver!
Frostingen är egentligen bara uppvispad grädde som smaksätts med mjölkchoklad. Den går att variera efter vad som finns för godis. Allt från chokladbarer som snickers och polly till gelé och skumgodis såsom geléhallon och skumbananer. Denna tycker jag är den godaste frostingen till cupcakes. Den blir inte så mäktig och kompakt utan mer luftig.  Och den innehåller inte flera deciliter florsocker och blir sötsliskig som många andra frostings. Det viktiga är dock att grädden inte får koka upp, för då går den inte att vispa upp igen och att den måste svalna ordentligt. Men det är dessa goda cupcakesen värda!

chokladcupcakes

6-10 st

Muffins

115g Smör, rumsvarmt
115g Strösocker
2 Ägg
2 msk Mjölk
115g Vetemjöl
2 msk Kakao

Vispa smör och socker vitt och pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör i mjölken och sikta till sist ner mjöl och kakao. Vänd ihop till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 175C i 15-18 minuter.
Låt svalna!

Chokladfluff

200g Mjölkchoklad
3 dl Vispgrädde

Grovhacka chokladen. Värm vispgrädden (Den får inte koka!) och rör ner chokladen så den smälter helt. Låt svalna och ställ in i kyl i minst 6 timmar, men gärna över natten!
Vispa upp grädden som vanligt och spritsa på muffinsen!

chokladcupcakesen

En reaktion på ”Chokladcupcakes med chokladfluff

Lämna en kommentar