Pepparkaksmuffins

Det här är en av mina absoluta favoriter i juletid! Lite mildare än vanlig traditionell mjuk pepparkaka med en syrlig glasyr på toppen och bitar av sötmandel!
pepparkaksmuffins.jpg

Ingredienser till 12 stora muffins
1 ½ dl Strösocker
1 dl Rårörsocker
2 Ägg
150 g Smör, rumstempererat
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
½ tsk Kanel
½ tsk Ingefära
½ tsk Nejlika
11/4 dl Mjölk
1 ½ dl Skålad, skalad & hackad sötmandel

Topping
125 g Kesella kvarg
1 msk Flytande honung
½ tsk Ingefära
½ tsk Kanel

Gör så här
Rör socker och smör vitt. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken. Tillsätt sötmandeln och fyll muffinsformarna 2/3. Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 30 minuter.
Rör ihop kvarg, honung, ingefära och kanel och fördela på muffinsen.
Dekorera gärna med en liten pepparkaka!

3 thoughts on “Pepparkaksmuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s