Det här är en av mina absoluta favoriter i juletid! Lite mildare än vanlig traditionell mjuk pepparkaka med en syrlig glasyr på toppen och bitar av sötmandel!
Ingredienser till 12 stora muffins
1 ½ dl Strösocker
1 dl Rårörsocker
2 Ägg
150 g Smör, rumstempererat
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
½ tsk Kanel
½ tsk Ingefära
½ tsk Nejlika
11/4 dl Mjölk
1 ½ dl Skålad, skalad & hackad sötmandel
Topping
125 g Kesella kvarg
1 msk Flytande honung
½ tsk Ingefära
½ tsk Kanel
Gör så här
Rör socker och smör vitt. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken. Tillsätt sötmandeln och fyll muffinsformarna 2/3. Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 30 minuter.
Rör ihop kvarg, honung, ingefära och kanel och fördela på muffinsen.
Dekorera gärna med en liten pepparkaka!
Vilken fin blogg du har och tack för bra tips på pepparkaksmuffins. Såg att det fanns på bageriet och blev sugen på att hitta ett recept. Vips fanns det hos dig – tack!
Riktigt bra idé att dekorera muffins med söta pepparkakor ovanpå!
Vilket trevligt recept, det här måste jag prova…ska köpa fina muffinsformar också så kommer de se ännu proffsigare ut=)